top of page

VOORLEZEN OP KADRIE

Op Kadrie wordt er iedere week voorgelezen door de leerkrachten. Tijdens de Vlaamse voorleesweek komen er ongeveer 100 ouders voorlezen. Voorlezen is enorm onderschat, maar oh zo belangrijk.
 

Waarom voorlezen?
 

Verhalen kunnen kinderen blij en vrolijk maken, maar ze kunnen ook gevoelige thema's zoals ziekte, verlies en dood bespreekbaar maken. Boeken kunnen een goede aanleiding zijn om na het voorlezen te praten over emoties zoals angst en verdriet. Ook zorgt voorlezen voor rust, ontspanning en structuur in de dag.

Voorlezen stimuleert de taalontwikkeling van je kind. Je kind maakt kennis met nieuwe onderwerpen en nieuwe woorden. Ook staat er in boeken vaak beschreven wat iemand denkt en voelt. Die verhalen geven kinderen inzicht in wat zich afspeelt in je hoofd.

Bovendien leren kinderen immers dat letters en woorden een betekenis hebben, en krijgen zo meer inzicht in taalgebruik.

Dagelijks (voor)lezen vormt een goede basis voor het latere lezen. Baby's, peuters en kleuters die door hun ouders worden voorgelezen, ontwikkelen een voorsprong in hun taal- en leesontwikkeling. Wanneer kinderen naar school gaan, stimuleert voorlezen ook de schoolprestaties.
 

https://www.iedereenleest.be/voorleestips

bottom of page